2011. április 26., kedd

Szülinapi ajándék

Az utolsó bejegyzésem óta, csak a "Majd egyszer befejezem" nevű dobozomban lévő félkész ékszerek száma nőtt! Hívhatjuk alkotói válságnak, de egyszerűen se időm, se kedvem nem volt az elmúlt hetekben gyöngyöt fűzni!

Viszont szeretném leírni Nektek egy jól sikerült választásunkat, Kitti lányom barátnőjének 18. szülinapjára.
Biztos már sokan voltatok úgy, hogy egy alkalom közeledtével (pl. 18. szülinap) nem akartatok "sablonajándékot" adni, hanem valami olyat, ami egyszerre meglepő, örömteli és talán egy kicsit megható is. Valami olyat, amire az ajándékozott nem is számít.

Egy hétig csak ötleteltünk a közelgő szülinapra, de semmi igazán jó elképzelésünk nem volt!
Aztán egyszer csak felnéztem a falra, ahonnan férjem portréja néz le ránk, amit a 39. szülinapjára kapott barátainktól, amit egy grafikus rajzolt egy fotóról, azzal a kép aláírással, hogy: "Férfi harmincas évei végén". (A hatás leírhatatlan volt. Én úgy láttam még meg is hatódott, de egy férfinél ilyenről nem beszélünk.)

Az ötlet egyből meg is volt, tudtuk, hogy ez olyan lesz, amire emlékezni fog örökre, egy portré! Decemberben, a szalagavatón készült a két lányról egy közös fotó, az talán jó is lenne. Már csak egy ügyes kezű ember kell, aki ezt meg is rajzolja. A neten kutakodva találtunk Anettra, pár e-mail-váltás után már csak várnunk kellett a műre!
Hát, azt kell mondjam, hogy tudtam, hogy jó lesz, de nem gondoltam rá, hogy ennyire!!! Szuper lett! Ugyan a Posta megpróbált keresztbe tenni, de az utolsó percben mégis a kezünkben volt a rajz és még csütörtök este az ünnepelt is megkapta, bekeretezve a portrét!

Itt is köszönöm újra Anettnak és további örömteli alkotást kívánok Neki!

Nektek pedig szívből ajánlom, hogy látogassatok el az oldalra és nézzetek körül! (Jobb oldalon, Ajándékötlet címszó alatt!)
Nem bánjátok meg! :)